torsdag 3 september 2009

Svininfluensa

Vart man än vänder sig idag stirrar artiklar och löpsedlar om svininfluensan en i ansiktet. Det börjar gå så långt att jag blir förbannad på hela spektaklet. Det har skapats en jävla hysteri och jag är inte ens säker på om gemene man och kvinna förstår exakt hur överdriven hela N1H1-grejen är. Läser man skittidningar som Aftonbladet får man ju lätt uppfattningen att hela jordens befolkning kommer att vara död om några veckor. Dessa tidningar borde bli stämda för att piska upp rädsla och fantasifoster på detta sätt.

Dessutom blir jag mörkrädd för hur den genomsnittliga medborgaren i Sverige verkar resonera kring svininfluensan. Det verkar finnas en enorm okunskap vad gäller den faktiska farligheten hos influensan. Chansen att du kommer dö av svininfluensan är för det första mindre än att dö av den vanliga, årliga influensan vilket säger en hel del. Det finns en enorm mängd andra saker som du har en mycket större chans att dö av än en influensa; till exempel övervikt. Det är smått ironiskt att se fetlagda människor oroa ihjäl sig för svininfluensan när deras i särklass största bekymmer är vikten och hjärt-kärlsjukdomar som de kommer att insjukna i.

SKAFFA LITE PERSPEKTIV MÄNNISKOR.

Svininfluensan är mindre farlig än den vanliga influensan, fast SMI befarar att den kommer smitta långt fler. Är det säkert att den kommer smitta så många? Såklart inte. Men vi var ofta dessa "specialisters" åsikter på lite för stort allvar, särskilt som SMI verkar ha en tendens att bli överdrivna i sina egna ståndpunkter. De är liksom lite för insnöade på sitt eget synsätt skulle jag tro och till deras yrkesroll hör ju att beskriva och behandla epidemier och pandemier, något de verkar blivit lyriska över att göra.

När jag läser aftonbladets ledare idag vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Man beklagar sig över att handspriten är slut på apoteket och undrar "hur ska vi skydda oss". Det skrattretande i det hela är att läkare gått ut och sagt att vanlig tvål och vatten fungerar i stort sett exakt lika bra, dvs skillnaden är så liten att den inte gör någon skillnad. Detta verkar inte aftonbladets chefsredaktör uppsnappat och anpassar sig med lätthet till ledet av hysteriska svenska medborgare som genom vinklad, skräckpropaganda vad gäller svinfinfluensan fått en förvrängd verklighetsuppfattning.

Vidare framkommer en klandervärd, typisk svensk kollektiv mentalitet, där staten utmålas som den som ska ta ansvar för oss alla och berätta för oss hur vi ska agera! Hur vore det om den enskilde individen istället sökte runt på nätet och läste sig fram till information själv istället.
Vi är inga jävla barn och är kapabla att själva ta reda på information, särskilt med internet som hjälpmedel.

Sluta stödja skittidningar som aftonbladet och för guds skull, sluta lägga för stor tilltro till vad du läser på löpsedlarna. De här tidningarna har en jävligt suspekt agenda, vilken verkar gå ut på att skrämma människor så mycket som möjligt. Det och att sälja lösnummer såklart.

Ledaren avslutas med att konstatera att fler dödsfall kommer att inträffa. Ja, med risk för att låta hjärtlös, det dör en hel mängd människor av influensan varje år också. Varför vi blir alldeles till oss av ett par dödsfall i Sverige, har jag svårt att förstå. Hur är det med alla människor som dör i cancer varje dag, eller alla överviktiga människor som får diabetes och hjärtinfarkter, eller alla rökare och människor som inte motionerar. Vi har LÅNGT värre problem i samhället med lättja, bekvämlighet och ohälsosam livsstil, än denna otroligt uttjatade svininfluensa.

Återigen, PERSPEKTIV kära medmänniskor.

By the way, som ni kanske redan räknat ut kommer jag inte att vaccinera mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar